Τι να επιλέξω: κλιματιστικό οικιακής χρήσης τύπου split ή multi;

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Με την λέξη κλιματιστικό η πρώτη εικόνα που σχηματίζεται είναι το κλιματιστικό οικιακής χρήσης τύπου τοίχου split, αφού είναι και το πιο διαδεδομένο. Παρόλα αυτά τα κλιματιστικά δεν είναι απαραίτητο να έχουν ανά μία εξωτερική μονάδα, μία μόνο εσωτερική, αλλά μπορούν να έχουν και περισσότερες εσωτερικές μονάδες. Στην περίπτωση αυτή η κατηγορία είναι πλέον Multi (κατά λέξη multi σημαίνει πολλαπλές εσωτερικές μονάδες).

Η επιλογή μεταξύ δύο οικιακών κλιματιστικών ενός τύπου split  τοίχου και ενός συστήματος multi με δύο ή και περισσότερες εσωτερικές μονάδες τύπου τοίχου εξαρτάται από τις ανάγκες σας και τη δομή του χώρου σας.

Ορισμένα οφέλη των συστημάτων multi κλιματισμού είναι τα ακόλουθα:

  • Εξοικονόμηση χώρου: Ένα σύστημα multi με εσωτερικές μονάδες τύπου τοίχου μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερους χώρους με μία μόνο εξωτερική μονάδα που περιλαμβάνει τον  συμπιεστή, εξοικονομώντας χώρο.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας: Τα συστήματα multi είναι σχεδιασμένα για να είναι πιο αποδοτικά και μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στις ανάγκες του χώρου, με αποτέλεσμα χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
  • Ευελιξία: Τα συστήματα multi σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία σε διάφορους χώρους ανεξάρτητα, προσφέροντας άνεση και ευελιξία.

Ωστόσο, η τελική απόφαση εξαρτάται από τον προϋπολογισμό, τον διαθέσιμο χώρο, και τις ανάγκες ψύξης/θέρμανσης. Επιπλέον παράγοντες που συνιστάται να ληφθούν υπόψη είναι η πιθανή πολυπλοκότητα της εγκατάστασης και η δυσκολία στην περίπτωση βλάβης όπου δεν θα υπάρχει καθόλου δυνατότητα ψύξης ή θέρμανσης μέχρι την επίλυση αυτής. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η εταιρεία μας ως εξειδικευμένο κατάστημα κλιματισμού μπορεί άνευ χρέωσης να κάνει  μια αυτοψία στο χώρο σας και να σας κατευθύνει στην καλύτερη δυνατή λύση. Για τα προϊόντα με συστήματα multi μπορείτε να ενημερωθείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Leave a Comment