Αντλίες θερμότητας αέρος – νερού

Οι αντλίες θερμότητας είναι από τις πιο οικονομικές και οικολογικές λύσεις θέρμανσης μιας κατοικίας που μπορεί να επιλέξει κάποιος .

Ειδικότερα, η αντλία θερμότητας αέρα νερού είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα που απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος για θέρμανση και ζεστό νερό. Όπως και το λεγόμενο κλιματιστικό αποτελεί αντλία θερμότητας αέρα-αέρα έτσι και η αντίστοιχη αέρα-νερού έχει την ίδια αρχή λειτουργίας, δηλαδή κατά τους θερινούς μήνες αφαιρεί θερμότητα από έναν κλιματιζόμενο χώρο και την αποβάλλει στο περιβάλλον, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες αφαιρεί θερμότητα από το περιβάλλον, την αποβάλλει στον κλιματιζόμενο χώρο και τον ζεσταίνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλή απόδοση με χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Ο ιδανικός συνδυασμός αντλιών θερμότητας αέρος-νερού είναι με ενδοδαπέδια θέρμανση επειδή γίνεται ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας σε όλο τον χώρο, προσφέροντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση. Σε συνδυασμό με ηλιακό θερμοσίφωνα, επιτυγχάνεται ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς ο ηλιακός θερμοσίφωνας παράγει ζεστό νερό για τη θέρμανση και τον χειμώνα, είτε με αντίσταση είτε με την αντλία θερμότητας.

Εφόσον αποτελεί την πλέον προηγμένη και οικολογικά βιώσιμη λύση για τη θέρμανση σπιτιών, δεν θα μπορούσε να λείπει από τις παρεμβάσεις επιδοτούμενων προγραμμάτων όπως τα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ. Η εξέλιξη των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας, επισημαίνει την προώθηση χρήσης βιώσιμων τεχνολογιών όπως οι αντλίες θερμότητας με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων και πρωτίστως την προστασία του Περιβάλλοντος και τελικά τη μείωση των εκπομπών CO2. Η εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΟΥΛ αποτελείται από εξουσιοδοτημένους τεχνικούς και μηχανικούς και μπορεί να σας προμηθεύσει με αντλίες θερμότητας. Για να ενημερωθείτε σχετικά ακολουθήστε τον σύνδεσμο.

Leave a Comment