Ηλιακοί θερμοσίφωνες από την ΤΕΧΝΙΚΟΥΛ

Η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλιακών θερμοσιφώνων στην Ευρώπη αλλά και στην χρήση αυτών. Η εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΟΥΛ επιλέγει πάντα τα πλέον αξιόπιστα προϊόντα με πιστοποίηση SOLAR NET και ηλιακούς θερμοσίφωνες κορυφαίας ποιότητας κατασκευασμένους πάντα σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας και με δήλωση συμμόρφωσης CE. Για να δείτε όλα τα διαθέσιμα προϊόντα αυτής της κατηγορίας, ακολουθήστε τον σύνδεσμο.

Τα οφέλη της εγκατάστασης ηλιακού θερμοσίφωνα στην Ελλάδα

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί την πλέον βιώσιμη και οικονομικά αποδοτική επιλογή για την παραγωγή ζεστού νερού στην Ελλάδα. Τα οφέλη που συνδέονται με την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, αφορούν όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην οικονομία για τον τελικό καταναλωτή. Αποτελεί μονόδρομος η επιλογή αυτού του προϊόντος ειδικά για την Μεσογειακή ηλιόλουστη χώρα μας. Τα παρακάτω οφέλη είναι αδύνατο να αγνοηθούν:

 • Μείωση του κόστους ενέργειας: Η ηλιακή ενέργεια είναι δωρεάν και ανανεώσιμη. Εγκαθιστώντας έναν ηλιακό θερμοσίφωνα, μειώνεται σημαντικά το κόστος θέρμανσης του νερού σε μία κατοικία.
 • Περιβαλλοντικά οφέλη: Η χρήση ηλιακών θερμοσιφώνων μειώνει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και συνεπώς συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
 • Οικονομική ανεξαρτησία: Έχοντας τον δικό σας ηλιακό θερμοσίφωνα, μειώνετε τον λογαριασμό του ρεύματος και του φυσικού αερίου ή πετρελαίου που ίσως χρησιμοποιείτε για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Η οικονομική ανεξαρτησία και μείωση των ενεργειακών δαπανών αποτελεί προτεραιότητα κάθε νοικοκυριού και καταναλωτή στις μέρες μας.
 • Κρίσεις ενέργειας: Σε περιόδους ενεργειακής κρίσης, ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια αξιόπιστη πηγή ζεστού νερού. Δεν εξαρτάται από εξωτερικούς παροχείς και εξασφαλίζει την παροχή ζεστού νερού σε κάθε στιγμή έστω και με λίγη ηλιοφάνεια.
 • Ενίσχυση της αξίας της κατοικίας: Η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί να αυξήσει την αξία της κατοικίας σας, καθώς η ενεργειακή απόδοση αποτελεί προσόν στην αγορά ακινήτων.

Η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων με έναν ηλιακό θερμοσίφωνα

Η εξοικονόμηση ενέργειας από ηλιακό θερμοσίφωνα σε σύγκριση με την παραγωγή ζεστού νερού από ατομικό λέβητα αερίου σε μια κατοικία μέσου όρου (4 άτομα) είναι σημαντική. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες μπορούν να καλύψουν περίπου το 70-80% των αναγκών σας για ζεστό νερό, ανάλογα με τον τύπο και την απόδοση του συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση αερίου για ζεστό νερό κατά πολύ, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα. Όσον αφορά στον παλιό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα τα δεδομένα είναι ακόμη πιο ευνοϊκά. Σύμφωνα πάντα με μελέτες αλλά και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για μία τετραμελή οικογένεια η εξοικονόμηση χρημάτων ανέρχεται στο ευκαταφρόνητο ποσό των 480€ ετησίως. Εφόσον αντικατασταθεί επί της ουσίας ο παλιός ηλεκτρικός θερμοσίφωνας με ένα σύγχρονο ηλιακό θερμοσίφωνα η ηλεκτρική ενέργεια που δεν δαπανάται πλέον σε ετήσια βάση αγγίζει τις 2400kWh. Ωστόσο, η ακριβής εξοικονόμηση εξαρτάται πάντα από πολλούς παράγοντες, όπως η περιοχή και ο τρόπος χρήσης του συστήματος και γι’αυτό δεν δύναται να εκτιμηθεί με ακρίβεια, μόνο με εξακριβωμένη μελέτη από ενεργειακό επιθεωρητή εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Ποια είναι τα σημεία κλειδιά που πρέπει να προσέξει κάποιος κατά την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα είτε στην ταράτσα είτε στην κεραμοσκεπή;

Η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι σημαντική για την απόδοση και τη μακροζωία του συστήματος. Ανεξαρτήτως του εάν τον εγκαθιστάτε στην ταράτσα ή την κεραμοσκεπή, υπάρχουν ορισμένα κλειδιά σημεία που πρέπει να προσέξετε:

 • Κατάλληλη κλίση: Ο ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να τοποθετηθεί ώστε να έχει την κατάλληλη κλίση για να εκμεταλλευτεί την ωφέλιμη ηλιακή ενέργεια. Η κλίση εξαρτάται από τη γεωγραφική περιοχή και τον χειμερινό ήλιο, αλλά συνήθως κυμαίνεται γύρω στους 30-45 βαθμούς.
 • Κατάλληλος προσανατολισμός: Οι σωληνώσεις και οι συλλέκτες του ηλιακού θερμοσίφωνα πρέπει να είναι προσανατολισμένοι προς τα βόρεια, ώστε να εκμεταλλεύονται τον ήλιο κατά τον μέγιστο δυνατό τρόπο.
 • Σταθερή στήριξη: Η δομή πάνω στην οποία εγκαθίσταται ο ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να είναι επαρκώς σταθερή και ασφαλής για να αντέξει τις καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα όμως δεν επιτρέπεται σε όλες τις οικοδομές να τοποθετείται στην ταράτσα ηλιακός και θα πρέπει να υπάρχει έγκριση της πολυκατοικίας, και πάντα σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.
 • Θερμομονωτικό υλικό: Αναλόγως του τύπου της οροφής, ίσως χρειαστεί να εγκατασταθεί θερμομονωτικό υλικό κάτω από τον ηλιακό θερμοσίφωνα για να διατηρηθεί η θερμοκρασία του νερού. Εκτός αυτού στις περιπτώσεις που προηγούνται ή θα ακολουθήσουν εργασίες υγρομόνωσης ή στεγάνωσης της ταράτσας θα πρέπει να γίνει η σωστή τοποθέτηση για να αποτρεπούν ζημίες τόσο για τον ηλιακό όσο και για την μόνωση.
 • Συντήρηση: Πρέπει να προγραμματίζετε τακτική συντήρηση για να διατηρείτε την αποδοτικότητα αλλά και μακροζωία του ηλιακού θερμοσίφωνα. Ειδικά τους θερινούς μήνες εάν πρόκειται να λείψετε από την οικία για διάστημα άνω του ενός μήνα, το ηλιακό υπερθερμαίνεται με αποτέλεσμα την συσσώρευση αλάτων στο εσωτερικό του δοχείου και την πιο γρήγορη φθορά. Για να αποτραπεί κάτι τέτοιο πρέπει να καλύπτεται ο συλλέκτης με ειδικά καλύμματα του κάθε κατασκευαστή και να υπάρχει οπωσδήποτε εξαεριστήρας-βαλβίδα ανακούφισης του ηλιακού.
 • Ειδική περίπτωση ο παγετός: η ηλεκτρική αντίσταση του ηλιακού δεν προτείνεται να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις παγετού, παραμόνο όταν το νερό κινείται ανεμπόδιστο προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Καλύτερο είναι να είναι κλειστή η παροχή νερού προς τον ηλιακό και να έχει αδειάσει το προ υπάρχων νερό μέσα στο δοχείο.

Η εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΟΥΛ συμμετέχει στο πρόγραμμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

Μετά την επιτυχή συμμετοχή της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΟΥΛ στο πρόγραμμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ, και την ανακύκλωση παραπάνω από 300 παλαιών κλιματιστικών, τώρα η εταιρεία μας συμμετέχει και στο ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ. Έτσι, ο καταναλωτής θα μπορεί να εκμεταλλευτεί την επιδότηση για προμήθεια ηλιακού θερμοσίφωνα και να ανακυκλώσει τον παλιό ενεργοβόρο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, ώστε να έχει την δυνατότητα χρήσης ζεστού νερού για εννέα μήνες το έτος, με την άφθονη δωρεάν ηλιακή ενέργεια!

Το πρόγραμμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ στοχεύει στην συλλογική εξοικονόμηση ενέργειας πανελλαδικά με την αντικατάσταση των παλιών ηλεκτρικών θερμοσιφώνων. Ταυτόχρονα οι παλιές συσκευές ανακυκλώνονται κι έτσι εφαρμόζονται όλες οι αρχές κυκλικής οικονομίας.

Leave a Comment